nieuws

Kamer wil comazuipen beter in kaart brengen

Café

De Tweede Kamer wil meer inzicht waar jongeren zoveel drinken dat ze met een alcoholvergiftiging in het ziekenhuis worden opgenomen. Het is onduidelijk of comazuipen in kroegen, zuipketen of thuis gebeurt.

Kamer wil comazuipen beter in kaart brengen

Vorig jaar strandde er 337 jongeren met een vergiftiging in het ziekenhuis. Maar het is onduidelijk waar ze ‘comazuipen’. Minister Ab Klink van Volksgezondheid wil de gemeentes motiveren om beter zicht te krijgen op de plaatsen waar de jongeren samenkomen en drinken, zo meldt het NRC Handelsblad.

Het lijkt erop dat de meesten jongeren thuis indrinken en daarna in de horeca veel zoete mixdranken en sterke drank nuttigen. Vorig jaar steeg het aantal ‘comazuipers’ dat met spoed in een ziekenhuis moest worden opgenomen met 13 procent, blijkt uit gegevens van zestig ziekenhuizen. De gemiddelde leeftijd van deze groep is vijftien jaar.

Reageer op dit artikel