nieuws

KHN Apeldoorn: ‘Geen Koninginnedagclaim

Café

De Apeldoornse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) gaat geen claim indienen bij de gemeente vanwege inkomstenderving als gevolg van het stopzetten van festiviteiten tijdens Koninginnedag. Dit in tegenstelling tot berichtgevingen in diverse media.

KHN Apeldoorn: ‘Geen Koninginnedagclaim

Dat laat voorzitter Dick Veldhuis van de Apeldoornse afdeling van KHN weten. ‘Er wordt geen claim ingediend. Wel hebben we een verzoek tot overleg gepland met de gemeente. Mogelijk komt er een extra evenementendag’, aldus Veldhuis tegenover MissetHoreca.nl.

Veldhuis zegt verrast te zijn door de massale berichtgeving over het indienen van een claim voor inkomstenderving. ‘De NOS belde net al en diverse kranten hebben dit gemeld’.

Betreuren

In De Volkskrant blijkt uit de mond van Gerard Verberg, voorzitter van de Horecavereniging Caterplein, dat de horeca in op het populaire uitgaansplein weldegelijk denkt aan een schadeclaim. Verberg zegt een schadeclaim over de zomer heen te willen tillen.

Verberg in De Volkskrant: ‘Het leek ons niet netjes in zo’n situatie, als er doden te betreuren zijn, over geld te beginnen. We wilden het juiste moment afwachten’.

De gemeente heeft laten weten bereid te zijn in gesprek te gaan met de horeca.

Reageer op dit artikel