nieuws

KHN geeft les in onderhandelen met brouwers

Café

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) gaat horecaondernemers les geven in het onderhandelen met bierbrouwers. In een workshop vertelt een expert in opdracht van KHN hoe betere condities te krijgen door scherpere onderhandelingen.

KHN geeft les in onderhandelen met brouwers

Ben Maas, eigenaar van Brouwerij Advies Nederland, is door KHN ingehuurd om uitleg en tips te geven over hoe horecaondernemers de onderhandelingen met bierbrouwers het beste kunnen voeren.

Volgens Maas zijn door goede voorbereidingen en scherpe onderhandelingen vaak beduidend betere condities voor horecaondernemers te verkrijgen. De workshops worden op 5 oktober (Hilversum), 11 oktober (Vught) en 12 oktober (Havelte) gehouden en gelden voor leden van KHN.

De noodzaak van goed onderhandelen met bierbrouwers wordt al geruime tijd gevoed door berichten in de media over grote prijsverschillen van bier in retail en horeca. De Europese Commissie beboette enkele jaren geleden diverse grote brouwers vanwege het maken van prijsafspraken.

Reageer op dit artikel