nieuws

KHN kondigt groot onderzoek biermarkt aan

Café

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) gaat een uitgebreid onderzoek doen naar de financiering van horecabedrijven actief in de natte horeca. De branchevereniging heeft het onderzoek tot een van de issues voor 2010 gedefinieerd.

KHN kondigt groot onderzoek biermarkt aan

Lodewijk van der Grinten, directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), liet tijdens de perspresentatie op de Horecava weten exact te willen weten hoe de financiering in elkaar zit.

‘Dat doen we met open vizier. Bierbrouwers weten dat ook. Nu is het weinig transpirant wat er exact afspreelt. Na het onderzoek kunnen we zeggen of het nu goed of minder goed geregeld is met de rol van de betrokken partijen rondom financiering van horecabedrijven’, aldus Van der Grinten.

Het onderzoek naar de biermarkt is één van de issues voor de branchevereniging voor dit jaar. Verder staat er onder andere alcoholgebruik, veiligheid, redenementsverbetering en de nieuwe Drank- en Horecawet op het programma.

Reageer op dit artikel