nieuws

KHN tegen alcoholplan Ter Horst

Café

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) ziet niets in het plan van minister Ter Horst om de alcoholverkoop onder achttien jaar te verbieden. ‘Een dergelijke maatregel bevordert juist het illegaal drinken onder jongeren.

KHN tegen alcoholplan Ter Horst

Dat laat Anthony van der Klis, woordvoerder van KHN, desgevraagd weten. ‘Wij zijn het oneens met het plan van Ter Horst. Het gaat om het verdringen van alcoholmisbruik onder jongeren van twaalf tot vijftien jaar. De overheid kan zich beter richten op thuisgebruik, sportkantines en zuipketen, en hiervoor ouders aanspreken. Slechts 15 procent van de alcohol wordt genuttigd in de horeca’, aldus Van der Klis.

Minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken meldde maandagavond in Zwolle dat jongeren onder de achttien jaar geen drank meer mogen kopen. Ter Horst overlegt woensdag met collega-minister Ab Klink van Volksgezondheid over deze zaak. Klink is verantwoordelijk voor het drankbeleid. Hij liet eerder weten eind dit jaar met maatregelen te komen om drankgebruik onder jongeren terug te dringen.

Zie ook:

‘Alcoholverbod opkrikken tot 18 jaar’

Reageer op dit artikel