nieuws

KHO definitief in cassatie tegen rookvonnis

Café

Stichting Red de Kleine Horeca Ondernemer (KHO) heeft officieel bekendgemaakt in cassatie te gaan tegen het vonnis van het Gerechtshof in Arnhem over het rookverbod. Hiermee bevestigt KHO eerdere berichten van de betrokken cafés De Kachel en Victoria om in cassatie te gaan.

KHO definitief in cassatie tegen rookvonnis

‘Iedereen is het er over eens, we gaan in cassatie’, zegt Ton Wurtz van KHO. Donderdagmiddag direct na afloop van de zitting gaf KHO aan het vonnis eerst te willen bestuderen en analyseren alvorens over te gaan tot cassatie.

Café-eigenaar Tonny van Haperen van Victoria in Breda zegt niet te denken aan opgeven. ‘Drie rechters hebben ons gelijk gegeven. Nu hebben ze een rechter gevonden die er anders over denkt’, aldus Van Haperen tegenover persbureau ANP.

Ook Gerard Sannes van café De Kachel blijft strijdvaardig. Op Telegraaf.nl zegt hij: ‘Er blijft hoe dan ook gerookt worden bij ons. Want als we het zouden gaan verbieden, komt er hier geen hond meer en dan kun je net zo goed meteen de deur sluiten’.

KHO blijft intussen lobbyen in Den Haag om het rookverbod van tafel te krijgen. Wurtz: ‘We hebben een kamermeerderheid. Daar komt bij dat Cohen in verkiezingstijd al wat bijdraaide en ook CDA is wat minder streng in de leer ten tijden van de invoering van het verbod. De meeste politici met kennis van het tabaksdossier zijn blijven zitten. Dus is gunstig’.

Reageer op dit artikel