nieuws

KHO roept op schade door rookverbod te melden

Café

Stichting Red de Kleine Horeca Ondernemer (KHO) roept horecaondernemers op hun schade, opgelopen door het rookverbod, te melden. De organisatie bereidt een claim voor tegen de overheid, nu blijkt dat de rechter heeft besloten dat het rookverbod niet geldt voor kleine horecagelegenheden.

KHO roept op schade door rookverbod te melden

Personeel aangenomen, rookruimte gebouwd, met alle gemaakte kosten kunnen wij aan de slag, laat Ton Wurtz van KHO weten. De stichting laat weten een flinke compensatie te eisen voor alle opgelopen en nog op te lopen schade en kosten ten gevolge van het rookverbod.

‘Door het rookverbod is onze achterban, de kleine horeca, onevenredig hard getroffen. Voor vele kleine horecaondernemers heeft het rookverbod geleid tot grote financiële problemen en zelfs tot faillissementen’, aldus Wurtz.

Wurtz vervolgt: ‘Het is te gek voor woorden dat dit omstreden rookverbod tot zoveel kapitaalvernietiging heeft geleid. We hebben minister Klink inmiddels aansprakelijk gesteld voor de consequenties van zijn omstreden besluit’.

Reageer op dit artikel