nieuws

KHO verwacht 5.000 demonstranten

Café

De Stichting Red de Kleine Horeca Ondernemer (KHO) verwacht zo’n vijfduizend mensen tijdens de rookdemonstratie op het Malieveld zaterdag 29 november. KHO demonstreert tegen het rookbeleid van minister Klink.

KHO verwacht 5.000 demonstranten

Secretaris Wiel Maessen van KHO laat weten dat er zeker 65 bussen uit heel het land naar Den Haag komen. Naast de geschatte 3.500 buspassagiers denkt Maessen op nog zo’n 1.500 cafébazen en gasten.

De demonstratie begint om 13.00 uur en wordt gepresenteerd door voormalige NOS Journaal lezeres Aldith Hunker. Tijdens de demonstratie, die tot ongeveer vier uur duurt, spreken onder andere de politici Fleur Agema (PVV), Halbe Zijlstra (VVD) en Henk van Gerven (SP). Daarnaast zijn er negen optredens met anti-Klink-liederen.

Zie ook onze speciale rookblog.

Reageer op dit artikel