nieuws

KHO zet vraagtekens bij rookonderzoek

Café

De Stichting Red de Kleine Horeca (KHO) had de reactie van minister Ab Klink van Volksgezondheid op het afwijzen van steun voor kleine cafés wel verwacht. KHO spreekt van geflatteerde onderzoekscijfers en zegt zich gepasseerd te voelen.

KHO zet vraagtekens bij rookonderzoek

Dat laat secretaris Wiel Maessen van KHO weten. ‘Wij hebben ook nooit om compensatie gevraagd zoals KHN. Wij zien liever nieuwe klanten in plalats van compensatie’.

Maessen zegt wel te hebben verwacht dat Klink steun aan kleine cafés zou afwijzen. ‘Het onderzoek wat hij bij zijn besluit gebruikt, bevat geflatteerde cijfers. Bij telefonische enquêtes worden vaak sociaal wenselijke antwoorden gegeven. Dat is hier ook gebeurd. Ik hoor namelijk heel andere geluiden als ik cafébazen spreek’.

KHO zegt zicht gepasseerd te voelen door de werkwijze van de minster. ‘We hebben twee weken geleden gevraagd om met de minister te praten. We hadden dan ook verwacht dat we uitgenodigd zouden worden voor uitleg van de onderzoekcijfers. Maar nee hoor. De minister zal en moet deze wet erdoor krijgen’.

Reageer op dit artikel