nieuws

Kinderarts: jongeren drinken steeds meer

Café

Het alcoholgebruik onder jeugd in ons land is de laatste jaren sterk toegenomen. Volgens de Nederlandse kinderarts N. van der Lely neemt niet alleen het aantal drinkende jongeren toe, ook stijgt de hoeveelheid genuttigde alcohol schrikbarend.

Kinderarts: jongeren drinken steeds meer

‘Van 1,1 promille in 2002 naar nu al rond 2 of hoger’, zegt Van der Lely in De Telegraaf. De kinderarts noemt het aantal gevallen van comazuipen schrikbarend.

Het aantal incidenten met alcohol onder jongeren ligt in ons land hoger dan in andere landen. Volgens Van der Lely is de aanpak van dit probleem te mild. Van der Lely gaf zijn mening tijdens een Europese conferentie over alcohol en gezondheid, gehouden in het Zweedse Stockholm.

Reageer op dit artikel