nieuws

Kleine cafés keren zich tegen KHN

Café

Een grote groep kleine cafés dreigt het lidmaatschap van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) op te zeggen. De cafés zijn ontevreden over hoe de belangenorganisatie ze vertegenwoordigt in het debat over het rookverbod en hebben op korte termijn een gesprek met KHN aangevraagd.

Kleine cafés keren zich tegen KHN

Dat meldt een woordvoerster van Stichting Red De Kleine Horeca Ondernemer (KHO), waarin de kleine cafés zich verenigd hebben. ‘De KHN moet achter haar leden staan, maar ze hebben zitten schipperen. We willen geen compensatie voor de gemiste omzet, we willen klanten.’

Open brief

Op zaterdag 29 november organiseert de KHO een landelijke manifestatie tegen het huidige rookbeleid in de horeca. Centraal staat een oproep aan de politiek tot wijziging van het tabaksbeleid voor de kleine horecaondernemer en een oproep aan de KHN haar leden in deze strijd te steunen tevens nodigt de KHO in een open brief de KHN uit voor een gesprek in de eerste week van december.

De KHN meldt dat ze voor 100 procent achter de ondernemer staat en dat de horeca moet begrijpen dat de KHN de belangen in de politiek als gesprekspartner wel degelijk behartigd.

Reageer op dit artikel