nieuws

Kleine horecaondernemers: gerechtigheid

Café

Het actiecomité Buigen of Barsten waarin 1600 kleine horecaondernemers zich tegen het rookverbod hebben verenigd, heeft vrijdag uitgelaten gereageerd op vrijspraak van een Bredaas rookcafé. ‘Geweldig. Eindelijk gerechtigheid’, zei woordvoerder Wichard Taks over de principiële uitspraak van de rechtbank.

Kleine horecaondernemers: gerechtigheid

Het actiecomité sluit zich volledig aan bij de uitleg van de rechter dat de wet ondernemers ongelijk behandelt en kleine cafés onevenredig hard treft. ‘Het uitgangspunt is prima maar ons bestaansrecht komt in gevaar.’

In praktijk zal de uitspraak voor de leden van het actiecomité niet veel verschil maken, denkt Taks. Volgens hem lapt het overgrote deel van de aangesloten kroegeigenaren het rookverbod al aan de laars.

Meer nieuws over het rookverbod:

Reageer op dit artikel