nieuws

Koffiekampioenschappen mogelijk in Nederland

Café

De Specialty Coffee Association of Europe (SCAE) wil het WK 2011 in Nederland houden. Het gaat hierbij om alle wedstrijddisciplines met uitzondering van het barista kampioenschap.

Koffiekampioenschappen mogelijk in Nederland

Dat meldt Koffiegek.nl, de weblog van koffieprofessionals. De wenst van de SCAE om Nederland als wedstrijdpodium te gebruiken in 2011 is vorige week bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse sponsorbijeenkomst van de Stichting Dutch Coffee Promotion.

Het gaat om het houden van het WK rondom World Coffee in Good Spirits Championship, World Cup Tasters Championship en World Latte Art Championship. Het WK Barista wordt niet genoemd in de plannen in 2011 in ons land te houden.

De uitnodiging voor landen om zich aan te melden om de kampioenschappen te organiseren, staat nog open tot 15 januari. De SCAE zou Maastricht op het verlanglijstje hebben staan als locatie voor de kampioenschappen in 2011.

Reageer op dit artikel