nieuws

Kooistra spant drie keer kort geding aan tegen Heineken

Café

Horecabaas Sjoerd Kooistra eist via een kort geding dat Heineken afziet van ontruiming van de Amsterdamse horecazaken Luxembourg, Three Sisters, NY Steakhouse en April. Zo gaat de ophef over de horecamagnaat Kooistra vrolijk verder.

Kooistra spant drie keer kort geding aan tegen Heineken

Heineken wil woensdag April in de Reguliersdwarsstraat laten ontruimen. Kooistra’s advocaat, Oscar Hammerstein, wil dat dinsdag via een kort geding voorkomen. De advocaat heeft in totaal drie kort gedingen aangespannen tegen Heineken, zo meldt het Parool.

Daarnaast eist Kooistra nu 4,2 miljoen euro van brouwer Heineken. Dit bedrag is een optelsom van huur die Heineken Plassania nog verschuldigd zou zijn en een nog te betalen ‘bonuskorting’ van 1,1 miljoen euro.

Kooistra en Heineken zijn overeengekomen dat de brouwer 55 euro per hectoliter bonus geeft, achteraf te verrekenen.

Bonuskorting

In de dagvaarding staat: ‘Ter voldoening aan haar financiële verplichtingen is Plassania thans voor een zeer aanzienlijk deel afhankelijk van de huurbetaling door Heineken en de betaling van de bonuskortingen.’ Plassania beweert dat Heineken bewust bezig is Kooistra in betalingsproblemen te brengen.

Heineken huurt 41 horecazaken van Kooistra, maar is met het innen van de pacht in problemen gekomen sinds Plassania daar formeel niet meer verantwoordelijk voor is, door tussenkomst van twee bv’s waarmee Heineken onduidelijke contracten heeft.

Het derde kort geding is aangespannen door de exploitanten van April, Luxembourg en de Three Sisters, die een faillissement vrezen als Heineken tot ontruiming overgaat, terwijl zij naar eigen zeggen aan hun verplichtingen hebben voldaan.

Reageer op dit artikel