nieuws

Kooistra: Veel gezeik in Amsterdam

Café

Sjoerd Kooistra lijkt zijn buik vol te hebben van Amsterdam. De horecatycoon heeft teveel ‘gezeik’ met zijn zaken in de hoofdstad, die ook nog eens te weinig opbrengen. Kooistra houdt meer van de ‘rampestamp-cultuur’ in Brabant.

Kooistra: Veel gezeik in Amsterdam

Dat meldt de Amsterdamse nieuwszender AT5 in navolging van een interview van Kooistra in het NRC Handelsblad van afgelopen zaterdag. Volgens Kooistra zijn het in Amsterdam de vaste klanten die de dienst uitmaken. Dit zou de reden zijn waarom hij Hoppe, de Oesterbar, Bodega Keyzer en café Ritz heeft verkocht.

De van oorsprong uit Groningen afkomstige Kooistra zegt succesvoller te zijn in Brabant. Daar heerst een cultuur van ‘rampenstampen, bierstampen’, zo meldt AT5. Kooistra behaalt in Brabant naar eigen zeggen tien maal zo hoge omzetten dan in de hoofdstad. De dertien zaken die hij in Amsterdam nog in zijn bezit heeft, beschouwt hij niet als aandachtszaken.

Reageer op dit artikel