nieuws

Kritiek op verkiezing beste club

Café

Juryleden hebben kritiek op de verkiezing van de beste club van Nederland. De door weekblad Nieuwe Revu georganiseerde Nachttempel 2007 gaat desondanks wel door. De stembussen zijn geopend.

Kritiek op verkiezing beste club

Het beoogde jurylid DJ Roog haakte voor het eerst af. Hij stuurde een emotioneel mailtje: “Ik stem uit protest niet.” Volgens Roog voldoet alleen de Nijmeegse Matrixx voor een goede club: goed geluid, goed deurbeleid, afwisselende programmering. “We hebben de beste dj’s en het beste publiek, maar Nederlandse clubs zijn niet meer dan veredelde kantines met belabberd geluid en licht.” Dat is te lezen op de site www.nachttempel.nl

Geen poppodia
Vorig jaar won het Nijmeegse poppodium Doornroosje de Nachttempel Award. Jurylid Eelko Anceaux vond het niet kunnen dat de jury een voorselectie moest maken uit (gesubsidieerde) poppodia en commerciële clubs. ‘Dat is appels met peren vergelijken.’ Revu riposteerde met: ‘Eelko besefte wel dat dit uit de mond van iemand komt die zelf evenementen in gesubsidieerde podia organiseert’.

Stembussen geopend
Ondanks de kritiek zijn de stembussen geopend. De bezoekers kunnen op de site tot donderdag 29 maart stemmen op acht door 100 insiders van de dancescene genomineerde locaties:
11, Amsterdam
Doornroosje, Nijmegen
Effenaar, Eindhoven
Off-Corso, Rotterdam
Paard van Troje, Den Haag
Panama, Amsterdam
Patronaat, Haarlem
Winkel van Sinkel, Utrecht
De winnende club ontvangt een geldbedrag van € 15.000,- dat ten goede moet komen aan het Nachttempel feest 2007. De winnaar wordt dinsdag 3 april 2007 bekend gemaakt.

Reageer op dit artikel