nieuws

Kroegaantal Berlijn Verdubbeld

Café

Het aantal kroegen in Berlijn is sinds 2001 bijna verdubbeld. Ook in de zuidelijke deelstaat Baden-Württemberg is het aantal cafés flink gestegen. De rest van Duitsland kampt met een forse daling van zo’n 25 procent.

Kroegaantal Berlijn Verdubbeld

In vergelijking met 2001 is het aantal drinklokalen in heel Duitsland met een kwart gedaald, van bijna 48.000 tot 36.000. Vooral in de noordelijke deelstaten Hamburg en Nedersaksen zijn er minder kroegen.

 

Dat blijkt uit cijfers van het Duitse bureau voor de statistiek en de krant Welt am Sonntag.

 

De brancheorganisatie Dehoga wijt de vermindering van het aantal kroegen aan de steeds grotere concurrentie van de detailhandel, zoals de supermarkten en de benzinestations. Ook het aantal restaurants neemt af, al is de vermindering minder groot dan in de cafésector.

Reageer op dit artikel