nieuws

Kroegen Amsterdam later dicht

Café

Cafés in het centrum van Amsterdam mogen later dicht, mits er goede afspraken zijn tussen ondernemer en omwonenden. Dit is het plan van Jeanine van Pinxteren (GroenLinks), de veronderstelde nieuwe stadsdeelvoorzitter.

Kroegen Amsterdam later dicht

Van Pinxteren vindt dat omwonenden en kroegen samen uit de overlastproblematiek moeten komen. ‘Wij kunnen wel zeggen wat er allemaal wel en niet mag, maar problemen moeten door ondernemers en omwonenden gezamenlijk worden opgelost.’

Overleg tussen ondernemers en bewoners leidt tot wederzijds begrip, meent van Pinxteren. Daarnaast biedt het economische voordelen.

Voordat het nieuwe plan volledig ingevoerd wordt, komt er een proef voor heel het stadsdeel. Ondernemers kunnen zich melden om hun horecagelegenheid later te sluiten. Ze moeten dan aan een aantal criteria voldoen, maar welke dat precies zijn is nog niet duidelijk. ‘Maar’, zegt van Pinxteren, ‘Cafés waar nu al veel over geklaagd wordt, kunnen langere openingstijden wel vergeten. En dat geldt ook voor horeca waar te weinig personeel is om de overlast te beperken.’

Verruiming van openingstijden is volgens van Pinxteren interessant omdat het economische voordelen voor de ondernemers biedt.

Reageer op dit artikel