nieuws

Legendarische nachtbar op slot

Café

De Rotterdamse Oasebar moet dicht. Aanleiding voor de sluiting van de roemruchtige nachtbar is de vondst van drugs. In de Oasebar zwaaide jarenlang de maker van de Feyenoordklassieker ‘Hand in hand’ de scepter.

Legendarische nachtbar op slot

De huidige exploitant Ronald Mijsberg zit helemaal stuk door de sluiting van zijn zaak. ‘De rust van de Oasebar is nu wel verstoord’, aldus Mijsberg in het AD. De drugs werd op het toilet aangetroffen tijdens een karaokeavond. De zaak als straf een half jaar dicht, zo meldt het AD.

De Oasebar werd jarenlang bestierd door Japie Valkhoff. Valkhoff is de maker van ‘Hand in hand’. ‘Hier werd van het publiek verwacht dat men luidkeels meezong met portier, barkeeper en Arie Valkhoff zelf. Wanneer een bezoekers niet spontaan meezong, dan liep hij een gereden kans in zijn eentje te moeten voorzingen’, aldus Mijsberg. Valkhoff overleed jaren geleden bij een verkeersongeval.

Reageer op dit artikel