nieuws

Maastricht gaat overbodige horecaregels te lijf

Café

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de gemeente Maastricht gaan overbodige regels te lijf. Die afspraak hebben KHN-directeur Lodewijk van der Grinten en wethouder Willems gemaakt tijdens een bijeenkomst over de nieuwe gemeentelijke horecanota.

Maastricht gaat overbodige horecaregels te lijf

Dat meldt Maastricht.Dichtbij.nl. Veel ondernemers hebben de overtuiging dat de horeca in de stad ten onder gaat aan regels. Daarbij wordt te veel nadruk gelegd op handhaving en wordt nauwelijks gekeken naar noodzaak en doelmatigheid.

Maastricht zou er als uitgaansstad flink op vooruitgaan als de horeca minder eenvormig is en het verschil in aanbod groter, aldus het artikel. En daarvoor zijn minder regels nodig.

Lodewijk van der Grinten, aanwezig tijdens de evaluatiebijeenkomst over het horecabeleid, stelde de gemeente met succes voor om met een landelijke afvaardiging van KHN om tafel te gaan ‘om de stofkam door de regels te halen’.

Reageer op dit artikel