nieuws

Makro-klanten strenger gecontroleerd

Café

Inkopende horecaondernemers bij de Makro in Groningen moeten rekening houden met strenge controles. Klanten van de groothandel worden gecontroleerd of ze gemachtigd zijn hun inkopen te doen bij de Makro. Volgens ondernemers in de binnenstad is 60 procent van de klanten particulier, waar de Makro niet aan mag leveren.

Makro-klanten strenger gecontroleerd

Dat meldt het Dagblad van het Noorden. De Makro mag alleen leveren aan de horeca en detailhandel. Na herhaaldelijke klachten van de Groningen City Club, de vereniging van binnenstadondernemers, is er een politiek akkoord om de gang van zaken bij de Makro te onderzoeken.

Een woordvoerder van de Makro liet vorig jaar oktober weten dat het bedrijf zeer streng is op het klantenbestand. Volgens vestigingsmanager René Kempen moet iedere klant zich identificeren met een pasje. Daardoor kunnen medewerkers van de Makro zien of de klant staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

De Groningen City Club is van mening dat de in hun ogen ongeoorloofde werkwijze van de groothandel veel klanten weghoudt uit de binnenstad. ‘Makro levert 180 banen op voor de stad, maar als je het gaat omrekenen kan het in de binnenstad wel eens meer banen gaan kosten’, aldus voorzitter Theo Venema van de Groningen City Club.

Reageer op dit artikel