nieuws

Matrixx open na mega-investering

Café

De Nijmeegse club The Matrixx heropent vrijdag 25 september de deuren na een ingrijpende verbouwing van meer dan een miljoen euro.

Matrixx open na mega-investering

De uitgaansclub, met een capaciteit van meer dan 2000 bezoekers, speelt met de verbouwing in op een trend van de laatste tijd. “Publiek wil niet alleen maar goede deejays en muziek, maar een totaalbeleving. Uitgaan in een lege hal is niet meer van deze tijd,”aldus mede-eigenaar David Brons.

De nieuwe Matrixx sluit aan bij de wensen van jongeren die steeds meer visueel spektakel verwachten als zij uitgaan. Het leeuwendeel van de kosten zijn dan ook opgegaan aan licht en geluid, waaronder geavanceerde LED-technieken. De verbouwing duurde ruim drie maanden. Het is ongebruikelijk dat in een tijd dat veel uitgaansgelegenheden het moeilijk hebben, er extra geld in aankleding wordt gestoken. Veel clubs proberen de cisis door te komen door ‘stil te zitten.’

“De crisis houdt ons wat dit betreft niet tegen. Zoveel investeren in crisistijd lijkt misschien tegendraads, maar wij zijn er juist van overtuigd dat de euro’s nu kritischer worden uitgegeven. Dan moet je meer bieden dan alleen maar een grote naam achter de draaitafels.”

The Matrixx aan de Wychenseweg werd acht jaar geleden gestart door ondernemers David Brons (oud oprichter van softwarebedrijf Davilex) en Twan Krebbers toenmalig bedrijfsleider van discotheek Worldcenter in Duitsland.

Reageer op dit artikel