nieuws

Minder klachten over sportkantines

Café

Bij het Bureau Eerlijke Mededinging (BEM) zijn sinds het begin van het WK voetbal tot nu toe 35 meldingen binnengekomen over sportkantines die oneerlijk concurreren met de horeca. Dat zei maandag Arjan Hogervorst van BEM.

Minder klachten over sportkantines

Twee jaar geleden tijdens de eerste twee weken van het EK voetbal kwamen er bij het BEM flink meer klachten binnen over de sportkantines. De organisatie stelt oneerlijke concurrentie in de horeca aan de kaak.

Het BEM, onderdeel van Koninklijk Horeca Nederland (KHN), heeft een aantal spelregels over het tv-kijken in sportkantines onder de aandacht gebracht bij alle sportbonden en het NOC*NSF. ‘Dat verklaart volgens mij de vermindering van het aantal klachten’, aldus Hogervorst.

Zo kunnen sportverenigingen in hun kantines alleen sporten op een tv-scherm laten zien die bij die vereniging horen. Dat betekent dat bijvoorbeeld tennis- of hockeyclubs in hun kantines geen voetbalwedstrijden op een scherm mogen laten zien.

Alleen leden van voetbalclubs mogen in hun kantines kijken naar voetbalwedstrijden. BEM hanteert daarvoor de drie V’s: Voetbal kijken in de Voetbalkantines voor leden van de Voetbalvereniging.

Reageer op dit artikel