nieuws

Minderjarigen na middernacht niet meer naar binnen

Café

Horecaondernemers in Lisse mogen 16 en 17 jarigen tot middernacht binnenlaten, gasten boven die leeftijd mogen naar binnen tot één uur ’s nachts. Met dit compromis hebben horecaondernemers weten te voorkomen dat de inlaattijd voor iedereen zou worden vervroegd naar middernacht.

Minderjarigen na middernacht niet meer naar binnen

In maart stelde een meerderheid van de gemeenteraad van Lisse dat de inlaattijden vervroegd moesten worden naar middernacht. Na felle protesten van horeca exploitanten, waarbij gedreigd werd het horecaconvenant niet te ondertekenen, keerden coalitiepartijen PvdA, CDA en VVD grotendeels terug op hun eerder genomen besluit.

Niet te handhaven

Levien de Braal (D66) is wat sceptisch over het nieuwe voorstel. Hij zegt in een regionale krant: ‘Bent u er met slechts één gemeentelijke handhaver werkelijk van overtuigd dat er na middernacht geen minderjarige meer bij de horeca naar binnen gaat?’

Burgemeester Corrie Langelaar denkt dat het voorstel wel haarbaar is: ‘Als onze partners zich ook aan het convenant houden.’

Reageer op dit artikel