nieuws

Moeders willen vroegere staptijden

Café

Pas om half één naar de disco en rond zes uur het bed in. Voor stappende pubers geen ongebruikelijke tijden. Dat moet anders, vinden twee Friese moeders. Een handtekeningactie op internet leverde al duizenden steunbetuigingen op.

Moeders willen vroegere staptijden

Eerder op stap, en dus eerder thuis. Dat is wat Hannie Gorter en Myriam Loonen daarom willen bereiken met hun actie die inmiddels al op opvallend veel steunbetuigingen kan rekenen. Op de site www.vroegopstap.nl werd de bijbehorende petitie in de eerste twee dagen al duizend keer ondertekend.

Het is voor de twee, zelf moeder van stappende pubers, de bevestiging dat het onderwerp ‘leeft.’ Zelf vinden ze het van de zotte dat hun kinderen min of meer gedwongen worden pas na middernacht uit te gaan. ‘De discotheek is wel eerder open, maar er is dan nog niemand’, zegt Gorter.

‘En omdat ze zo laat weg gaan, komen ze ook laat thuis’, weet Loonen uit eigen ervaring. Beide moeders willen hun kinderen het stappen niet ontzeggen. ‘Maar van ’s avonds negen tot één, is toch even lang als van middernacht tot vijf?’

Meer over dit onderwerp in Misset Horeca nr. 10.

Moeders willen vroegere staptijden

Reageer op dit artikel