nieuws

Mytown krijgt ‘energiedansvloer

Café

Een dansvloer die energie opwekt. Dat concept bedacht het Rotterdamse bedrijf Sustainable Dance Club (SDC). Het gaat om een duurzame dansvloer, die dansbewegingen omzet in elektriciteit. De nieuwe Rotterdamse discotheek krijgt de primeur.

Mytown krijgt ‘energiedansvloer

Een woordvoerder van SDC liet donderdag weten dat de vloer, in samenwerking met de Technische Universiteit Delft, in ontwikkeling is.

‘We willen een mobiele dansvloer maken die zo in elkaar is te zetten en af te breken. Wij willen de vloer naar de mensen kunnen brengen’, liet de woordvoerder weten. Op deze manier kan de vloer in clubs maar ook op festivals worden gebruikt.

‘Het idee is wel simpeler dan de uitwerking. Je krijgt toch veel met technische dingen te maken. Maar we hebben inmiddels een model van een tegel.’ De energie die vrijkomt, kan gebruikt worden voor de voeding van de verlichting.

De dansvloer zal uiteindelijk ook nog getest moeten worden. Hoe voelt de vloer met dansen, is een vraag die daarbij van belang is. ‘Maar we hebben positieve verwachtingen. In New York, Londen en Rome is al enthousiast gereageerd.’

SDC hoopt eind van het jaar een prototype van een vloer van 6 bij 6 meter klaar te hebben. De intentie bestaat om de energieopwekkende vloer in de nieuwe Rotterdamse discotheek Mytown (voorheen Nighttown) te leggen.

Reageer op dit artikel