nieuws

Na film nu ook tv-serie over ontvoering Heineken

Café

De TROS komt met een tv-serie over de ontvoering van de in 2003 overleden biermagnaat Alfred Heineken. De serie is volgend jaar zomer te zien en volgt op een film die dit najaar in première gaat.

Na film nu ook tv-serie over ontvoering Heineken

In de tv-serie speelt acteur Thom Hoffman de rol van Alfred Heineken. De tv-serie is volgens Hoffman de spiegel van de film. De film gaat over de ontvoering van Heineken en vanuit het gezichtspunt van de daders. De tv-serie gaat over hoe het leven van Heineken veranderde na drie weken opgesloten te hebben gezeten.

In de film neemt Rutger Hauer de rol op van Alfred Heineken. Heineken werd in 1983 samen met zijn chauffeur Ab Doderer ontvoerd. Drie weken later werden Heineken en zijn chauffeur bevrijd uit een loods in het Amsterdamse havengebied.

Reageer op dit artikel