nieuws

Nat weekeinde geen probleem voor strandtenten

Café

Het regenachtige weekeinde van 11 en 12 juli is geen probleem voor strandtenthouders. Dat zei Paul Zonneveld zondag tegen het ANP. Volgens de voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Strandpaviljoenhouders zijn de strandtenthouders positief en tevreden over de zomeromzet tot nu toe. Hij baseert dat op een aantal gesprekken met strandtenthouders afgelopen week.

Nat weekeinde geen probleem voor strandtenten

‘We hebben een mooie aanzet gehad in het voorseizoen. Je merkt dat mensen er zin in hebben”, aldus Zonneveld. ‘Wat je wel ziet is dat klanten vaker wat later op de dag komen, waar je vroeger om zes uur je stoel uitzette kan dat nu tegen negen uur.’ Volgens Zonneveld hebben strandpaviljoens tegenwoordig ook meer te bieden dan voorheen en komen mensen daardoor vaak ook ’s avonds bij slecht weer. ‘Er is beter eten en drinken, de mensen zitten dan warm naar witte golven en bliksem te kijken. Die tenten draaien ’s avonds dus beter, het weer maakt dan niet zoveel uit.’

Volgens Zonneveld zorgt het regenachtige weekeinde niet voor een dip in de inkomsten. ‘Het is gewoon een Hollandse zomer, dit hoort erbij.’ Wel zei hij dat het ‘goed uitkomt’ dat het dinsdag en woensdag weer warmer wordt.

Reageer op dit artikel