nieuws

Nederlanders drinken vooral cola en light fris

Café

Nederlanders zijn echt cola-drinkers. Ruim de helft van de mensen drinkt het minimaal ‘wel eens’, een kwart drinkt het vaakst cola als ze fris drinken. Dat blijkt uit het eerste Nationale Frisdrankonderzoek van brancheorganisatie FWS dat dinsdag in Amsterdam werd gepresenteerd.

Nederlanders drinken vooral cola en light fris

Frisdranken zonder prik staan op de tweede plaats, gevolgd door sinas, ijsthee en cola light.

Op de vraag wat het favoriete frisje is van de mensen, komt cola met bijna een kwart van de stemmen ook als winnaar uit de bus. De variant met minder calorieën is een goede tweede.

Koploper in light fris

‘We zijn in Europa zo goed als koploper met het drinken van light drankjes’, zei directeur Jouke Schat van de FWS. Verreweg de meeste mensen drinken het, omdat er minder dikmakers in zitten. Ruim een kwart zegt het te drinken omdat ze het gewoon lekker vinden.

Reageer op dit artikel