nieuws

Nieuwste koffieconcept VS naar Nederland

Café

Het Amerikaanse, gepatenteerde koffieconcept Roastingplant komt naar Nederland. De eerste vestigingen worden begin 2011 in Nederland gevestigd, zo meldt de organisatie.

Nieuwste koffieconcept VS naar Nederland

Roastingplant is een nieuwe en gepatenteerde koffieformule, waarbij in alle winkels de hele dag lang koffiebonen worden gebrand. De consument volgt het hele proces: van branderij tot het zetten van de koffie.

‘Versgeroosterde koffiebonen produceren een sterkere en smaakvollere kop koffie. Net zoals bij versgebakken brood.’, zegt de organisatie.

De koffieketen belooft dat de koffiebonen binnen drie dagen nadat ze gebrand zijn, gebruikt worden om koffie van te maken. Omdat de koffiebonen veel van hun smaak verliezen als ze in aanraking komen met zuurstof, zorgt een speciale machine ervoor dat de bonen onder druk van de brandmachine naar de maalmachine komen, zodat de bonen vers blijven.

De klant kan kiezen uit allerlei verschillende soorten bonen, brandingen en smaken. Ook kunnen verschillende types bonen gemixt worden in een kop koffie.

De formule gebruikt alleen duurzame en fairtrade koffiebonen. Het bedrijf heeft in de VS al de nodige aandacht getrokken.

De Amsterdamse consultants van Retail-is-Detail ondersteunen de keten bij de vestigingen in Nederland.

Reageer op dit artikel