nieuws

Noord-Holland hofleverancier in Cafe Top-100

Café

Met liefst achttien cafés in de Cafe Top-100 van Misset Horeca is Noord-Holland de provincie met de meeste cafés in de lijst. Flevoland sluit de rij met maar twee noteringen.

Noord-Holland hofleverancier in Cafe Top-100

et zijn rijke caféaanbod is Amsterdam goed vertegenwoordigde in de lijst van honderd beste cafés. Liefst vijf cafés komen in de lijst voor met Café Oosterling als de hoogst genoteerde, op nummer 2.

Brabant telt dertien cafés in de lijst en streeft hiermee Zuid-Holland voorbij dat vorig jaar nog met twaalf cafés in de lijst was vertegenwoordigd, maar het nu met één minder moet doen. Dit heeft onder andere te maken met het verdwijnen van De Witte Aap uit de lijst. Dit bedrijf kreeg een nieuwe eigenaar en verhuist daarom naar de Aanraders.

Van de noordelijke provincies prijkt Friesland bovenaan met acht noteringen, gevolgd door Groningen en Drenthe met ieder vier. Oud-winnaar De Wolthoorn (2007) uit Groningen telt eigenlijk ook mee, en dat geldt ook voor De Beyerd in Breda die Brabant aan een extra notering helpt. Beide bedrijven staan in de Eregalerij en behoren tot de top in caféland.

In het zuiden is caféstad Maastricht goed voor vier van de negen Limburgse cafés in de lijst.

Bekijk hier de ranglijsten van de Café Top 100 2011:

Reageer op dit artikel