nieuws

Olivier Leiden eind maart open

Café

Het Belgische biercafé lijkt steeds populairder te worden. In Leiden gaat binnenkort een vestiging van Belgisch Bier Café Olivier open. De zaak komt in het voormalige St. Elisabeth Ziekenhuis.

Olivier Leiden eind maart open

Foto’s: Cool Shot. M. Koelstra

Dat meldt eigenaar Debuut in een persbericht. De nieuwe zaak moet op 26 maart haar deuren openen. Het wordt de tweede vestiging in Nederland. Het eerste Belgisch Bier Café Olivier staat in Utrecht.

Het horecabedrijf komt in het voormalige St. Elisabeth Ziekenhuis aan de Hooigracht in Leiden. Na een grondige renovatie, warbij de monumentale en historische waarde zoveel mogelijk is behouden, kunnen gasten er straks dagelijks terecht voor koffie, lunch, diner of een van de veertig verschillende soorten bier.

Het biercafé op de begane grond in het gebouw krijgt twee bars en biedt plaats voor 250 gasten. De aangrenzende binnentuin biedt ruimte aan nog eens 120 gasten. In de overige ruimtes van het pand komen appartementen voor studenten en gastdocenten van de universiteit van Leiden.

Het gebouw waarin Olivier Leiden komt stamt uit 1892. Het is gebouwd voor de Zusters van de congregatie van de Franciscanessen, die er hun intrek namen en liefdevol de zorg voor de zieken en zwakken op zich namen, meldt Debuut. In 1972 deed het gebouw voor het laatst dienst als ziekenhuis.

Reageer op dit artikel