nieuws

Olm: Heineken kan iedereen wegvegen

Café

Als de biermarkt echt vrij wordt, blijft er maar één brouwer over: Heineken. Als die echt gas geeft, vegen ze iedereen van de markt. Dat zegt directeur Mark Schneider van de jonge prijsvechter Olm Bier en oud-vertegenwoordiger van Heineken.

Olm: Heineken kan iedereen wegvegen

Schneider van Olm reageert in een vraaggesprek in De Volkskrant op de bierboetes voor de brouwers. Schneider stelt dat onderlinge prijsafspraken tussen brouwers en het verdelen van de markt algemeen bekend was in de bierwereld. ‘Er was geen personeelslid dat het niet wist’, aldus Schneider.

Sluw

De man achter Olm zegt dat het geen enkele zin heeft wanneer brouwers elkaar kapot concurreren. ‘Als de markt echt vrij wordt, blijft er maar één bouwer over: Heineken. Als die echt gast geeft, vegen ze iedereen van de markt. Nu zegt Heineken: we hebben 60 procent van de markt, dat vinden we genoeg’.

Schneider zegt dat de bierbrouwers sluw waren bij het melden van prijsverhogingen. ‘De brouwerijen verhogen de prijzen jaarlijks met eenzelfde percentage. Cafés betalen daardoor ongeveer twee keer zoveel voor hun als consumenten in de supermarkt. Elk jaar verhoogde een andere brouwerij als eerste de prijzen, om net te doen of ze geen prijsafspraken maken’.

Mark Schneider werkte van 1995 tot 2003 als vertegenwoordiger van Heineken in de regio Eindhoven. In 2003 richtte hij Olm Bier op. Deze brouwerij probeert zich als prijsvechter een plekje te bemachtigen in de horeca. Sinds december 2006 is Olm gevestigd in Almere. Daarvoor zat het in Winschoten.

Zie ook:

Olm zoekt expansie in Grolsch-gebied

Reageer op dit artikel