nieuws

OM in cassatie tegen vrijspraak rookcafé De Kachel

Café

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft cassatie ingesteld tegen de vrijspraak door het gerechtshof Leeuwarden van het Groningse rookcafé De Kachel. Dat heeft het OM woensdag laten weten. Het OM had eerder een boete geëist van 1200 euro en voorwaardelijke stillegging.

OM in cassatie tegen vrijspraak rookcafé De Kachel

Het gerechtshof sprak De Kachel op 3 juli vrij. De rechtbank Groningen had op 20 februari nog een geldboete van 1200 euro en voorwaardelijke stillegging van de onderneming opgelegd. De rechtbank deed dat omdat de twee eigenaren van het café herhaaldelijk het rookverbod hebben overtreden. Het café liet de asbakken op tafel staan omdat het geen personeel in dienst heeft.

In een vergelijkbare zaak – de vrijspraak van café Victoria in Breda – heeft het OM enige tijd geleden ook cassatie ingesteld.

Wanneer de Hoge Raad de zaak behandelt, is nog onduidelijk. De Hoge Raad kijkt overigens niet inhoudelijk naar een zaak, maar onderzoekt slechts of het recht, inclusief de procesregels, juist is toegepast.

Het rookverbod in de horeca is op 1 juli vorig jaar ingesteld om het personeel dat in die sector werkt te beschermen tegen rook in hun werkomgeving.

Reageer op dit artikel