nieuws

Onderhandelingen AB InBev naar volgend jaar

Café

De directie en vakbonden bij AB Inbev Belgium hebben afgesproken om volgend jaar weer aan de onderhandelingstafel te zitten. Het gesprek over de hangende knelpunten wordt vanaf januari weer opengegooid.

Onderhandelingen AB InBev naar volgend jaar

Dat meldt nieuwssite express.be. Hangende knelpunten gaan over de kosten die de directie wil terugschroeven. Dit jaar kwam de directie met een herstructureringsplan dat voor 263 mensen het einde van hun werk zou betekenen. De werknemersorganisaties wezen dat plan af.

De vakbonden willen verbetering op het gebied van werkdruk en flexibiliteit. Volgens de bonden is door vorige herstructureringen de werkdruk enorm toegenomen.

De besprekingen zouden lopen tot eind februari, maar nu geven de partijen aan dat ze pas in de lente een akkoord verwachten.

Reageer op dit artikel