nieuws

Ondernemers in de rij voor boedel Sjoerd Kooistra

Café

Ongeveer tien vastgoed- en horecaondernemers hebben zich bij de curator van Plassania BV gemeld om een bod uit te brengen op de gehele boedel uit het imperium van wijlen Sjoerd Kooistra. Daarnaast hebben nog enkele tientallen belangstellenden aangeklopt voor één of meerdere horecazaken.

Ondernemers in de rij voor boedel Sjoerd Kooistra

Dat zegt curator Seerp Gratama op Parool.nl. De curator zegt dat een overname van alle Kooistra-zaken door één partij niet aannemelijk is. Meer logisch is de verkoop van imperium in delen, omdat dan de opbrengst naar verwachting hoger is.

Gratama verwacht over niet al te lange tijd met informatie te komen over concrete verkopen. De verkoop van de activa wil Gratama nog voor het eind van dit jaar geregeld hebben.

Snelheid in de afhandeling is noodzakelijk omdat tussen allerlei partijen betalingsachterstanden beginnen op te lopen. Verder staan diverse cafés leeg en willen schuldeisers nu eindelijk eens geld zien.

‘De verwevenheid met allerlei vennootschappen is groter dan gemiddeld. Daar kunnen goede redenen voor bestaan, maar de veelheid aan rechtspersonen is wel een punt van onderzoek’, aldus Gratama doelend op de complexiteit van de zaak.

Intussen heeft curator Gratama advocaat Oscar Hammerstein om hulp gevraagd in de zoektocht naar minnaar van Sjoerd Kooistra. Kooistra zou voor deze ‘geheime Portugese minnaar’ 25 miljoen euro uit zijn bedrijf hebben gehaald. Het is onbekend of deze transacties onder dwang hebben plaatsgevonden.

Reageer op dit artikel