nieuws

‘Onderzoek gevolgen rookverbod is prutswerk

Café

Prutswerk, zo wordt het onderzoek naar de gevolgen van het rookverbod voor Nederlandse kroegen genoemd. VVD-Kamerlid Zijlstra noemt het een kwalijke zaak dat minister Klink zo weinig oog heeft voor de economische gevolgen van het rookverbod.

‘Onderzoek gevolgen rookverbod is prutswerk

Zijlstra noemt het onderzoek naar de mogelijke omzeteffecten voor horecazaken ‘prutswerk’. Zijlstra in De Telegraaf: ‘Dat had door economen en niet door doktoren gedaan moeten worden’.

‘De antirokerslobby heeft veel te veel invloed. Deze wereldverbeteraars vinden inmiddels dat iedereen er zo moet uitzien als zij’, aldus Zijlstra, die wil dat CDA-minister Klink alsnog reageert op de flinke financiële aderlating.

De VVD’er zegt zich geschrokken te zijn over de omzeteffecten na invoering van het rookverbod in andere Europese landen. In de Duitse deelstaat Saarland bijvoorbeeld daalde de omzet met ruim 30 procent.

Zijlstra: ‘Ook uit Noord-Ierland, Schotland, Canada, Engeland en Wales komen verhalen over flink omzetverlies en pubs die aan de lopende band sluiten’.

Reageer op dit artikel