nieuws

Oorlogsheld wankelt door drugs in café

Café

Een anonieme tip bij de politie rondom café Vinny’s in Den Bosch heeft de militaire held Marco Kroon in problemen gebracht. In het Bosche café van Kroon en zijn vriendin zouden onoorbare praktijken plaatsvinden.

Oorlogsheld wankelt door drugs in café

Kapitein Kroon kreeg vorig jaar uit handen van Koningin Beatrix de hoogste militaire onderscheiding; Ridder in de Militaire Willems-Orde. Afgelopen weekend kwamen berichten naar buiten over verdenking van drugs- en wapenhandel door de oorlogsheld.

Kroon zelf laat in De Telegraaf weten verdovende middelen te verafschuwen en het vertrouwen van de vorstin niet te hebben beschaamd. ‘Het spijt mij vreselijk dat ik nu in diskrediet ben gebracht’, aldus Kroon, mede-eigenaar van café Vinny’s in ’s Hertogenbosch.

De horecaondernemer en militair vermoedt een samenzwering tegen zijn persoon. Sinds vorig jaar zou hij anonieme brieven hebben ontvangen waarin werd geschreven ‘we krijgen je nog wel’ of ‘van hero tot zero’. Een deel van de brieven werd onder deur van zijn café geschoven.

Het OM voert al sinds oktober 2009 onderzoek uit naar café Vinny’s. Een rechercheteam zou het horecabedrijf in het centrum van Den Bosch geruime tijd hebben geobserveerd. Kroon heeft tijdens het verhoor toegegeven dat er in zijn café gasten komen ‘die niet allemaal brandschoon zijn’, zo laat zijn advocaat Geert-Jan Knoops weten in De Volkskrant.

Reageer op dit artikel