nieuws

Ophef over Rook je Rot in café

Café

Tegen de actie Rook je Rot in café St.-Anneke in Nijmegen is weerstand gekomen. De niet-rokers-werkgroep De Pijp Uit vindt de actie aan de vooravond van het rookverbod ongehoord.

Ophef over Rook je Rot in café

De Pijp Uit heeft bij burgemeester Thom de Graaf het verzoek neergelegd het evenement te verbieden. ‘Het is ongehoord om op deze wijze het roken te promoten en willens en wetens rookoverlast te veroorzaken’, aldus de werkgroep op Nijmegennieuws.nl.

Naast een klacht bij de burgemeester heeft de werkgroep ook een klacht ingediend bij de brandweer, de Milieudienst en de Voedsel en Waren autoriteit.

Café St.-Anneke is van plan om flink van leer te trekken. Kastelein Pierre de Haard jr. liet eerder deze week weten dat zondag tijdens Rook je Rot het de bedoeling is ‘dat de tabaksrook letterlijk uit ramen en deuren naar buiten walmt’.

Reageer op dit artikel