nieuws

Paviljoens gered door strandreparatie

Café

Strandpaviljoens in Bloemendaal lijken van de ondergang te zijn gered. Een spoedreparatie moet het strand uitbreiden, waardoor de horecazaken minder bedreigd worden door de oprukkende zee. Ook wordt geopperd de strandpaviljoens te plaatsen op palen.

Paviljoens gered door strandreparatie

Vanuit Zandvoort wordt richting Bloemendaal zand opgespoten. Rijkswaterstaat maakte hier tot voor kort altijd bezwaar tegen. Nu de situatie zo nijpend is, is Rijkswaterstaat gezwicht voor de noodroep van de beachhoreca.

Extra zand
Naast het aanbrengen van extra zand (geschat wordt circa 80.000 kubieke meter) wordt ook onderzocht of paviljoens in Bloemendaal op palen kunnen worden gebouwd. Het stutten van strandtenten met palen is wettelijk niet toegestaan. De gemeente en het hoogheemraadschap onderzoeken nu de mogelijkheid om paviljoens toch te bouwen op palen.

Zie ook:
Strandpaviljoens: ‘We spoelen weg’

Reageer op dit artikel