nieuws

Persconferentie in virtuele strandtent

Café

De Haagse wethouder Frits Huffnagel (VVD, Citymarketing) houdt 19 maart een persconferentie op de virtuele wereld Second Life. Hij wijdt daarmee het virtuele strandpaviljoen in, dat de gemeente Den Haag voor 17.000 euro in deze elektronische wereld heeft gebouwd. Een woordvoerder van de gemeente vermoedt dat Huffnagel de eerste wethouder is die door middel van een virtueel alter ego in Second Life de pers toespreekt, zo meldde hij woensdag.

Persconferentie in virtuele strandtent

Second Life is een van de nieuwste trends op het internet. Drie jaar geleden kwam de virtuele wereld tot leven, inmiddels telt zij wereldwijd bijna vier miljoen ‘inwoners’. Met een zelf ontworpen karakter kunnen internetbezoekers de wereld verkennen en verschillende locaties bezoeken. Second Life kent een eigen economie, waar geld te verdienen valt met onder meer vastgoed.

Den Haag is niet de eerste gemeente die op deze manier investeert in de contacten met haar inwoners. Zo opende Zoetermeer vorige maand een virtueel stadhuis in Second Life. De gemeente Den Haag gelooft echter dat een strandtent beter aansluit bij de doelgroep van Second Life.

» Hema en AH in Second Life

Reageer op dit artikel