nieuws

Pool of Engelsman stak kroegbaas dood

Café

De man die zondagavond kroegbaas Kees Toet van café ’t Snuitje in Scheveningen doodstak, is vermoedelijk een Engelsman of Pool. Eerdere op de avond van de fatale steekpartij weigerde Toet zijn latere dader meer bier te schenken.

Pool of Engelsman stak kroegbaas dood

Dat meldt De Telegraaf, op basis van getuigen. Een ooggetuige meldt dat de dader in de vooravond al mot had met Toet. ‘Zondagavond wilde hij meer bier en Kees weigerde dat. Hij werd vervolgens door Kees en zijn broer uit ’t Snuitje gezet. De man schreeuwde dat hij later wel terug zou komen’, aldus een Scheveninger.

Dat deed de man ook, met fatale gevolgen. Kees Toet werd naar buiten geroepen en direct in zijn nek gestoken. Daarbij werd de halsslagader geraakt. Binnen acht minuten arriveerde de ambulance. Het was toen al te laat. Toet overleed in zijn café.

De gewelddadige dood van de cafébaas is als een bom ingeslagen in Scheveningen. ‘De Snuit zal nooit meer zo zijn als hij was. Kees was de Snuit en de Snuit was Kees’, aldus een frequente bezoeker in De Telegraaf.

Het gewelddadige incident in Scheveningen werd voorafgegaan aan twee andere kroegincidenten in vier dagen. Volgens Joop Brantenaar, cafévoorman van Koninklijk Horeca Horeca (KHN), is er geen sprake van imagoschade voor de cafésector.

Reageer op dit artikel