nieuws

Prijzenregen voor Brouwerij de Molen

Café

Brouwerij de Molen ontvangt een prijzenregen van ratebeer.com. De brouwerij won ondermeer de tiende plaats voor best brewery en een plaats in de top100 van de beste bieren wereldwijd.

Prijzenregen voor Brouwerij de Molen

Ratebeer.com is een internationale website voor bierliefhebbers. Deze liefhebbers keuren, proeven en beoordelen bieren, brouwerijen en brewpubs uit de hele wereld. Afgelopen jaar deden 110.000 bieren mee van 9680 brouwerijen. Veel van de beoordelaars en beoordeelde bieren zijn Amerikaans.

Brouwerij en Eet&Bierlokaal de Molen nam de achtste plaats in voor Best Brewpub, de enige Nederlandse Brewpub in de top50 en de enige Europese in de top10. Daarnaast namen ze de tiende plaats in voor best Brewery, enige Nederlandse en Europese brouwerij in de top10.

Ze veroverden de derde plaats met Tsarina Esra Reserva, Imperial/Strong Porter in de categorie ‘best Beers by beer style 2010’.

Op de lijst van de beste Nederlandse Bieren staat de brouwerij acht keer in de top 10. Op plaats drie staat de Koningshoeve met ‘La Trappe Quadrupel’ en op plaats zeven staat Bierbrouwerij Grand-Café Emelisse met hun bier ‘Emelisse Imperial Russian Stout’.

De wereldwijde lijst van beste bieren wordt aangevoerd door ‘Westvleteren 12’, een bier van de Abdij St. Sixtus uit België.

Reageer op dit artikel