nieuws

PvdA over Klink: ‘Wees duidelijk of mond dicht

Café

Als minister Ab Klink van Volksgezondheid geen voorwaarde geeft voor het gebruik van ventilatiesystemen in kroegen, moet hij zijn mond houden. Dat zegt PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester in een reactie op de handreiking van Klink aan de kleine horeca eerder deze week.

PvdA over Klink: ‘Wees duidelijk of mond dicht

‘Klink kan wel roepen dat er met een ventilatiesysteem wel gerookt mag worden, maar hij zegt niets over de normering. Als de lucht honderd procent schoon moet zijn, kan je zuigen wat je wil, die norm haal je nooit. Klink moet nu eindelijk eens duidelijk zijn over de voorwaarden en richtlijnen. Als hij die nog niet kan geven, moet hij zijn mond houden’, aldus Bouwmeester op Nu.nl

Eerder deze week liet Klink weten dat hij de kleine horeca tegemoet wil komen door de deur voor ventilatiesystemen in kroegen open te zetten. Vrijdag bespreekt het kabinet het plan van Klink. Stichting Red de Kleine Horeca Ondernemer (KHO) liet in een eerste reactie weten weinig te zien in een onderzoek. Volgens KHO is nieuw onderzoek weggegooid geld.

Reageer op dit artikel