nieuws

Raadsleden willen soepelere regels WK-finale

Café

De SP in Amsterdam heeft woensdagavond burgemeester Eberhard van der Laan gevraagd het feestje na afloop van de WK-finale zondagavond wat langer te laten duren dan nu is toegestaan. Op plekken waar megaschermen staan, moeten de televisies een half uur na de wedstrijd op zwart en wordt dan een einde gemaakt aan het feestgedruis, aldus fractievoorzitter Laurens Ivens. Van der Laan zegde niets toe, maar beloofde er de komende dagen ‘met een positief oog’ naar te kijken.

Raadsleden willen soepelere regels WK-finale

Volgens Ivens is het voetbal een feest van verbroedering. ‘Dat was gisteren ook te zien. Alle bevolkingsgroepen bouwden met elkaar een groot feest op de straten. Mocht het zondag weer een feest worden dan is het zonde dit voortijdig af te knijpen.’

VVD-fractieleider Robert Flos vroeg Van der Laan de regels voor megaschermen minder stringent te maken, gezien de positieve ervaringen tot nu toe.

Reageer op dit artikel