nieuws

Rechtbank doet uitspraak overval op Jimmy Woo

Café

De rechtbank in Amsterdam doet dinsdag uitspraak in de zaak van twee hoofdverdachten van een gewelddadige overval op discotheek Jimmy Woo in Amsterdam in 2006. De daders drongen de zaak na sluitingstijd binnen en bonden zeven personeelsleden vast. Een persoon raakte gewond door een klap op het hoofd met een pistool. De overvallers maakten 15.000 euro buit.

Rechtbank doet uitspraak overval op Jimmy Woo

De rechtbank veroordeelde de verdachten eerder tot vier en vijf jaar celstraf. Het tweetal kwam in 2008 echter op vrije voeten. Het ressortsparket van het OM, dat zaken in hoger beroep behandelt, was namelijk het originele dossier kwijtgeraakt. De aanklager vroeg het gerechtshof daarom het OM niet-ontvankelijk te verklaren.

Het vrijlaten van de verdachten veroorzaakte veel ophef. De top van het OM liet een onderzoek doen. Ook leidde de affaire tot het aftreden van de hoofdaanklager van het ressortsparket. Justitie spande later een nieuw proces voor de rechtbank aan, omdat de meeste stukken uit het dossier weer boven water waren gekomen en zij een deel had kunnen reconstrueren.

Reageer op dit artikel