nieuws

Reorganisatie zet Starbucks op verlies

Café

Reorganisatiekosten hebben de koffieketen Starbucks in het derde kwartaal op verlies gezet, het eerste sinds de beursgang in 1992. Het verlies kwam uit op 6,7 miljoen dollar tegen een winst van 158,3 miljoen dollar een jaar eerder.

Reorganisatie zet Starbucks op verlies

Dat maakte Starbucks woensdag bekend. De koffieketen is fors aan het snijden in groeiplannen voor zijn activiteiten in de Verenigde Staten. Starbucks is bezig met het sluiten van zeshonderd winkels in Amerika en 61 in Australië.

De omzet kwam 9 procent hoger uit op 2,6 miljard dollar. Het bedrijf verwacht in zijn gebroken boekjaar een omzetgroei van 11 procent.

Starbucks liet weten in het volgende boekjaar meer winkels te zullen sluiten dan te openen. Veel analisten en beleggers vinden dat goed nieuws, omdat ze menen dat de koffieketen te veel winkels heeft.

Reageer op dit artikel