nieuws

Revolutionair biljart in café

Café

Café-restaurant Ripperda in het Overijsselse Den Nul beschikt over een revolutionair biljart. Het biljart is aanzienlijk lichter dan de traditionele biljarttafel en hoeft niet te worden verwarmd. Hierdoor levert het jaarlijks een flinke besparing op aan energiekosten.

Revolutionair biljart in café

Dat meldt de regionale krant De Stentor. De nieuwe biljarttafel is lichter omdat er niet gebruik is gemaakt van zwaar leisteen, maar van kunststof polyethyleen. Hierdoor is de tafel een stuk lichter. Normaal weegt een biljarttafel als snel achthonderd kilo. De nieuwe tafel is nog geen vijfhonderd kilo zwaar.

Bekender van de nieuwe tafels, die wegens een kampioen in café-restaurant Ripperda staan, is Gijs van Hattum. ‘Dit is een tafel waar records op gespeeld kunnen worden, in alle speelsoorten. Ik heb het gevoel iets revolutionairs in gang te hebben gezet. De biljartwereld is conservatief en moeilijk van nieuwe mogelijkheden te overtuigen, maar dit gaan ze niet tegenhouden’, aldus een zelfverzekerde Van Hattum.

Naast het voordeel voor de horecaondernemer dat de leisteenloze tafel lichter is, bespaart de tafel behoorlijk op energie. De kunststof plaats hoeft, in tegenstelling tot de leisteen, niet worden verwarmd. Dit levert een jaarlijkse besparing op van 350 tot 500 euro aan energiekosten.

In ons land staan 20.000 professionele biljarttafels. Een groot deel ervan staat in de horeca.

Reageer op dit artikel