nieuws

Rokersbelangen gereserveerd na Duitse rookbeslissing

Café

De Stichting Rokensbelangen rekent zich niet rijk nu in Duitsland in bepaalde deelstaten in kleine cafés weer gerookt mag worden. De stichting ziet door de rechtelijke uitspraak bij onze oosterburen de situatie in eigen land niet veranderen.

Rokersbelangen gereserveerd na Duitse rookbeslissing

‘Het is natuurlijk wel een signaal dat het parlement in Duitsland is teruggefloten. De omzetdaling was zo onevenredig groot, dat cafés failliet dreigden te gaan’, zegt voorzitter Ton Wurtz van de Stichting Rokersbelangen in De Telegraaf.

Wurtz vervolgt: ‘Dat gaat in Nederland ook spelen. We zullen kijken hoe we het in de bodemprocedure kunnen meenemen, maar Europese landen als bijvoorbeeld België kenden al eerder zulke uitzonderingen’.

Een advocaat laat in de ochtendkrant weten dat Nederlandse rechters zich niet hoeven te laten leiden voor het Duitse vonnis en zegt hun eigen afwezig maken.

Reageer op dit artikel