nieuws

Rookcafé De Balk in strijd met horecawet

Café

Het Groningse café De Balk, naar eigen zeggen ‘het eerste legale rookcafé van Nederland’, dreigt zijn horecavergunning kwijt te raken. De ‘oplossing’ die het café denkt te hebben voor het ontduiken van het rookverbod is weliswaar niet in strijd met de Tabakswet maar wel met de Drank- en Horecawet.

Rookcafé De Balk in strijd met horecawet

Het café verhuisde de tap naar het rommelhok en maakte van de gehele kroeg rookruimte. Maar de Drank- en Horecawet stelt eisen aan de omvang van een café, zegt Marco Gerritsen, advocaat van de stichting Red de Kleine Horeca Ondernemer.

Vergunning

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) en de gemeente Groningen onderzoeken of de vergunning moet worden ingetrokken.

Onderzoek

De gemeente Groningen laat bij monde van woordvoerder Roos Rotsma weten dat ‘Café de Balk een horecavergunning heeft gekregen. We gaan nu toetsen of het café aan de vergunningseisen voldoet. Binnenkort hopen we er meer over te kunnen zeggen.’

Hoeveel tijd de gemeente nodig denkt te hebben, kan Rotsma niet aangeven.

Reageer op dit artikel